Jepet lajmi madh: “Në vitin 2030 myslimanët do t’i agjërojnë dy Ramazane!”

Jepet lajmi madh: “Në vitin 2030 myslimanët do t’i agjërojnë dy Ramazane!”

Gjatë vitit 2030 do të agjërohet dy herë në vit sepse njëri agjërim i Ramazanit do të fillojë më 6 janar dhe tjetri më 26 dhjetor të të njëjtit vit.

Kalendari hënor është i ndryshëm nga ai solar, kështu që kjo nuk duhet të befasojë, thonë ekspertët. Në kalendarin për vitin 2030 në faqen timeanddate.com thuhet se Ramazani do të fillojë më 6 janar, pas së cilës muslimanët në mbarë botën do ta mirëpresin Bajramin e Ramazanit më 5 shkurt. Deri në fund të atij viti, Ramazani do të fillojë përsëri më 26 dhjetor.

Hassan Ahmed Al Hariri, drejtor ekzekutiv i Dubai Astronomy Group, deklaroi për “Gulf News” se pranimi i dy Ramazanëve në një vit nuk do të duhej të konsiderohet fenomen, pasi që muaji hënor fillon për 10 ditë më herët çdo vit, shkruan KOHA Ditore. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE