Jepet paralajmërimi i frikshëm, ja cilët popuj po rrezikojnë zhdukjen në Ballkan

Jepet paralajmërimi i frikshëm, ja cilët popuj po rrezikojnë zhdukjen në Ballkan

Zhdukja e popujve ballkanikë nuk ka gjasa ta bëjë rajonin më të qëndrueshëm. Në të ardhmen e ardhshme do të ketë më pak banorë me përbërje etnike dhe fetare, të larmishme dhe heterogjene. “Dimri demografik”, fenomeni i njohur ndikimi i të cilit do të jetë veçanërisht tronditës në Evropën e plakur tashmë duhet të merret seriozisht nga të gjithë popujt.

Vendet më të populluara si Gjermania, Franca dhe Italia pritet të ndiejnë pasojat sociale dhe ekonomike të krizës së djepave të zbrazët vetëm në një të ardhme të largët, por çështja ka një dimension më urgjent për popullsinë e varfër në shtetet e gadishullit Ballkanik. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE