Joe Biden hyn në histori! / Bëhet presidenti i parë amerikan që ndërmerr këtë hap kundër Turqisë

Joe Biden hyn në histori! / Bëhet presidenti i parë amerikan që ndërmerr këtë hap kundër Turqisë

Zyrtarët amerikanë kanë sinjalizuar se së shpejti Presidenti Joe Biden do të njohë si ge nocid ngjarjet sistematike dhe deportimin e qindra mijëra armenëve nga turqit osmanë një shekull më parë. Presidenti Biden bëhet kështu presidenti i parë amerikan që ndërmerr këtë hap.

Pamjet e rralla nga viti 1923 të publikuara nga Cineteca e Bolonjës tregojnë të mbijetuarit e d ëbimit dhe m askrave masive të armenëve nga Perandoria Osmane në 1915 dhe 1916. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE