Kina bën gati ushtrinë, e vendosur ta marrë Tajvanin

Kina bën gati ushtrinë, e vendosur ta marrë Tajvanin

Nga Elvio Rotondo, Opinione.it – Kina është gjithnjë e më shumë e vendosur për të arritur bashkimin me çdo kusht me Tajvanin, një ishull i banuar nga gati 24 milionë banorë, që ndodhet rreth 160 km larg brigjeve të Kinës kontinentale. Pekini ka qenë i fiksuar me gjendjen e Tajvanit që kur nacionalistët kinezë u tërhoqën në ishull në vitin 1949 dhe formuan një qeveri.

Kina e sheh Tajvanin si një provincë të shkëputur, të cilën ka premtuar ta rimarrë edhe me forcë nëse është e nevojshme. Sipas disa sondazheve, shumica e tajvanezëve janë kundër këtij skenari. ANALIZA E PLOTE