Kina kërcënon Tajvanin: “25 avionë ushtarakë fluturojnë mbi qiellin e ishullit!”

Kina kërcënon Tajvanin: “25 avionë ushtarakë fluturojnë mbi qiellin e ishullit!”

Tajvani ka thënë se një numër rekord avionësh ushtarakë kinezë fluturuan të hënën në zonën e tij të mbrojtjes ajrore. Ministria e mbrojtjes tha se 25 aeroplanë përfshirë lutfëtarët dhe b0mbarduesit me aftësi b ërthamore hynë të hënën në zonën e saj të ashtuquajtur të mbrojtjes ajrore (ADIZ).

Inkursioni është më i madhi në një vit dhe vjen ndërsa SHBA paralajmëron kundër një “Kine gjithnjë e më a gresive”. Pekini e shikon Tajvanin si një provincë të shkëputur. Sidoqoftë, Tajvani demokratik e sheh veten si një shtet sovran. Misioni i fundit kinez përfshiu 18 aeroplanë lutfarakë, si dhe katër b0mbardues, të cilët mund të mbajnë amrë b ërthamore, dy aeroplanë kundërndetës dhe një avion paralajmërues, tha Tajvani.