Kundërshtarët nën ethe / Irani: “Kemi prodhuar 55 kilogarm uranium të pasuruar!”

Kundërshtarët nën ethe / Irani: “Kemi prodhuar 55 kilogarm uranium të pasuruar!”

Që nga janari, Irani ka prodhuar 55 kilogram uranium të pasuruar në 20 për qind, e cila, sipas autoriteteve iraniane, është pika e thyerjes së uraniumit shumë të pasuruar.

Njoftimi nga Teherani vjen një ditë pas bisedimeve të drejtuara nga BE në Vjenë mbi marrëveshjen e energjisë bë rthamore 2015, në të cilën Shtetet e Bashkuara dhe Irani zhvilluan një dialog indirekt me BE si ndërmjetës, njofton Hbl, transmeton RTKLive. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE