Macron i dërgon letër Kurtit: “Shpresoj ta vazhdoni dialogun me Serbinë, ju ftoj në Paris për këtë çështje!”

Macron i dërgon letër Kurtit: “Shpresoj ta vazhdoni dialogun me Serbinë, ju ftoj në Paris për këtë çështje!”

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron i ka shkruar një letër urimi kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, ku ndër tjerash ia ka përmendur dialogun me Serbinë. Për ta diskutuar këtë dhe disa çështje tjera, Macron e ka ftuar Kurtin për vizitë në Paris, raporton Gazeta Express.

Macron ka vlerësuar se në vitet e fundit është bërë një përparim i rëndësishëm në dialogun me Serbinë. Ai ka shkruar se shpreson që Kurti ta vazhdojë dialogun, duke i ofruar mbështetjen e Francës. LETRA E PLOTE