Marrin fund ëndrat e Putinit / Rusia tërheqë trupat ushtarake në kufi me Ukrainën

Marrin fund ëndrat e Putinit / Rusia tërheqë trupat ushtarake në kufi me Ukrainën

Rusia ka lajmëruar se do të tërheqë trupat nga kufiri me Ukrainën duke i dhënë fund firkës nga p ushtimi i afërt dhe lutfës. Lajmi u bë me dije nga ministri i Mbrojtjes i Rusisë dhe ky vendim duket se do qetësojë situatën e krijuar.

Rreth 100,000 ushtarë rusë u mblodhën në Krime dhe rajonet kufitare të Ukrainës javët e fundit, së bashku me tanket, artileritë, avionët lutfarakë dhe r aketat balistike me rreze të shkurtër veprimi.

Zyrtarët rusë pretenduan që ndërtimi kishte të bënte me stërvitje ushtarake, megjithëse tesnionet në rritje midis dy vendeve e nxitën presidentin e Ukrainës Volodymyr Zelensky të siguronte që vendi i tij ishte ‘gati’ për lutfë.