Me tërheqjen e trupave nga Afganistani, është një fitore apo humbje për amerikanët?

Me tërheqjen e trupave nga Afganistani, është një fitore apo humbje për amerikanët?

Pas 20 vitesh, trupat amerikane do të tërhiqen përfundimisht nga Afganistani. Presidenti Biden ka shpallur fundin e një lutfe të përhershme dhe premtoi se trupat ushtarakë amerikanë do të jenë në shtëpi deri në 11 shtator të këtij viti.

Pas dy dekadash lutfë në Afganistan, të paktën 2,300 amerikanë kanë h umbur jetën. Tatimpaguesit investuan 822 miliardë dollarë në infrastrukturën, ekonominë dhe institucionet e Afganistanit. Por a ka humbur apo fituar Amerika? VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE