Mediat greke: “Edi Rama është pro-turk, ka marrëdhënie të veçantë me Erdogan!”

Mediat greke: “Edi Rama është pro-turk, ka marrëdhënie të veçantë me Erdogan!”

Para pak ditësh, kryeministri Edi Rama zhvilloi një vizitë në Gjirokastër, teksa priti në një takim ministrin e Kulturës Turke Mehmet Nuri Ersoy. Takimit i është bërë jehonë edhe nga mediat greke, të cilët s hpërthyen duke e cilësuar si një strategji në kulmin e periudhës parazgjedhore.

Kujtojmë se në Gjirokastër u restaurua një shtëpi tradicionale nga TIKA, por kjo sipas mediave greke është një rivendosje të trashëgimisë osmane në qytetin jugor. Mediat greke ndër të tjera, e a kuzojnë Ramën si një pro-turk dhe që nuk fsheh as ndjenjat e tij për Turqinë apo marrëdhëniet e veçantë me Erdogan.