Mediat në Serbi alarmojnë serbët: “Shqiptarët do të na b0mbardojnë nga baza e ushtrisë së Kosovës në Mitrovicë!”

Mediat në Serbi alarmojnë serbët: “Shqiptarët do të na b0mbardojnë nga baza e ushtrisë së Kosovës në Mitrovicë!”

Kodra e Cërrnushës në Mitrovicë, në lartësi detare mbi një mijë metra, nga e cila shihen katër komuna dhe dhjetëra fshatra në këtë rajon, përkundër që ka pasur aprovimin e NATO’s për ndërtimin e një baze u shtarake të FSK’së atje, ende po shihet me skepticizëm nga mjetet propa ganduese të presidentit serb, Aleksandar Vuçiq.

Mediumi serb B92 i ka paraqitur si të ter rorizuar qytetarët e Mitrovicës së Veriut nga ndërtimi i kësaj baze us htarake.

“Kjo bazë është praktikisht si një pikë kontrolli. Është një bazë nga e cila ata mund të veprojnë me ar më artilerike në mënyrë që të mos lëvizin askund. Mjafton që andej të gjitha fshatrat dhe pjesa veriore të bom bardohen dhe serbët të shohin rrezik në ndërtimin e asaj baze”, thuhet në prononcimin e një qytetari serb në Veri, të siguruar nga B92. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE