Merret vendimi, forcat e NATO-s tërhiqen nga Afganistani

Merret vendimi, forcat e NATO-s tërhiqen nga Afganistani

Aleatët e NATO-s kanë rënë dakord të fillojnë përfundimin e misionit të tyre në Afganistan. Aleanca prej 30 anëtarësh ra dakord për masën në një takim dje në mbrëmje të ministrave të saj të Mbrojtjes dhe të Jashtëm.

Vendimi vjen një ditë pasi zyrtarët amerikanë njoftuan se presidenti Joe Biden dëshiron të tërheqë trupat amerikane nga Afganistani deri më 11 shtator, në 20-vjetorin e s ulmeve të 11 shtatorit që s hkaktoi p ushtimin amerikan.