U bllokua aeroporti shqiptar, Ushtria Shqiptare dhe FNSH mësyjnë Rinasin

U bllokua aeroporti shqiptar, Ushtria Shqiptare dhe FNSH mësyjnë Rinasin

Ditën e djeshme Aeroporti i Rinasit u mbyll totalisht për shkak se Belinda Balluku dësht0i të arrijë një marrëveshje me kontrollorët që kanë hyrë në pr0testë. Pas ka0sit të krijuar mësohet se pak minuta më parë FNSH dhe policia ushtarake janë futur në godinën operacionale të Rinasit. Lëvizja ka për qëllim ndërhyrjen në situatën e krijuar e cila ka shkaktuar trazira në Rinas, pasi është pezulluar lëvizja.

Në gr3vë janë futur rreh 60 kontrollorë të Albkontroll dhe kjo për shkak të pushimit nga puna të 5 prej tyre në mënyrë të papritur si dhe për reduktimin e pagave me 70%. Ndërkohë gjatë ditës së sotme Belinda Balluku paralajmëroi se do të merren masa kundër kontrollorëve nëse nuk i japin fund gr3vës, e cila cen0n sigurinë kombëtare.

Sipas ministres, ky është një g rusht shteti, duke bërë përgjegjës ish-kryeministrin Sali Berisha. Ajo që vlen të theksohet është se situata ka s hkaktuar ka0s total, ndërsa shumë qytetarëve u janë prishur planet e udhëtimit jashtë vendit.