Mesazh për NATO-n?! / Rusia dërgon qindra tanke dhe mijëra ushtarë drejt kufirit me Ukrainën

Mesazh për NATO-n?! / Rusia dërgon qindra tanke dhe mijëra ushtarë drejt kufirit me Ukrainën

Rusia u zotua se do të merrte masa shtesë nëse NATO do të dërgonte forca të amratosura në Ukrainë, pasi Kremlini dislokoi rreth 4 mijë trupa në kufirin e diskutueshëm.

“Një skenar i tillë do të çonte në rritje të mëtejshme të tesnioneve pranë kufirit të Rusisë dhe sigurisht që do të kërkonte masa shtesë”, tha për gazetarët zëdhënësi i Kremlinit Dmitry Peskov.

Megjithatë, ai theksoi se me këtë lëvizje, Rusia nuk ishte duke këcrënuar Ukrainën, përkundër një deklarate të mëparshme që paralajmëronte lutfë në Donbass.