Mesazh për serbët?! / Amerika ndihmon Ushtrinë e Kosovës me armatim të rëndë

Mesazh për serbët?! / Amerika ndihmon Ushtrinë e Kosovës me armatim të rëndë

F0rca e Sigurisë së Kosovës, që tashmë është ushtri nuk do të shkojë gjatë dhe do të ketë amratim edhe më të rëndë. Edhe rreth 200 qind pajisje ushtarake janë duke u pIanifikuar që të por0siten nga Amerikë.

Siç merr vesh Gazeta Metro, janë edhe rreth 200 pajisje ushtarake që do të porositen në të ardhmen e afërt. Madje 20 prej tyre pritet të jenë tanke të renda kundër ajrore, 20 milimetra, e të cilat janë edhe të rezistueshme ndaj m1nave. Por, përveç këtyre do të ketë furnizim edhe me pajisje të tjera, të ngjashme me ato që kanë ardhur deri tash, siç janë Humvee.