NATO nis ushtrimet në Shqipëri, mijëra ushtarë bëhen gati për të ‘dridhur’ tokat shqiptare

NATO nis ushtrimet në Shqipëri, mijëra ushtarë bëhen gati për të ‘dridhur’ tokat shqiptare

NATO nisi të enjten s tërvitje ushtarake në Shqipëri, me pjesëmarrjen e mijëra f orcave nga Shtetet e Bashkuara, shkruan REL. Stërvitjet në këtë shkallë janë të parat në Ballkanin Perëndimor që nga Lutfa e D ytë Botërore, tha koloneli amerikan, Joseph Scrocca.

Ai tha se Shqipëria është “një aleate e vendosur e NATO-s që nga viti 2009” dhe “një partnere e vlerësuar e sigurisë – si në rajon, ashtu edhe në nivel global”. Trupat amerikane janë vendosur në Shqipëri qysh më 26 prill. Ato do të mbajnë stërvitje në gjashtë baza tokësore, detare dhe ajrore në Shqipëri deri më 10 qershor.