NATO ultimatum Rusisë: “Largo trupat nga kufiri me Ukrainën!”

NATO ultimatum Rusisë: “Largo trupat nga kufiri me Ukrainën!”

Sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, kërkoi nga Moska që të mos vazhdojë me g rumbullimin e t rupave të saj në kufi me Ukrainën, ndërsa për këtë të fundit shprehu mbështetjen “e palëkundur” të aleancës.

Në një konferencë për media me ministrin e Jashtëm të Ukrainës, Dmytro Kuleba, Stoltenberg tha se NATO “i qëndron krah Ukrainës”. Sipas tij, veprimet ruse janë “të pa justifikueshme, të pashpjegueshme dhe thellësisht sh qetësuese”.