Ngrihet alarmi, anijet amerikane dhe iranine përplasen në ujërat e Gjirit Persik

Ngrihet alarmi, anijet amerikane dhe iranine përplasen në ujërat e Gjirit Persik

Një i ncident midis anijes lutfarake amerikane dhe anijes patrulluese të Gardës Revolucionare Iraniane ndodhi në ujërat ndërkombëtare të pjesëve veriore të Gjirit Persik. Një e s htënë paralajmëruese u q ëllua nga një anije lutfarake amerikane kur anijet iraniane u afruan shumë afër.

Selia e Marinës Amerikane njoftoi se anija lutfarake USS “Firebolt” lëshoi një g oditje paralajmëruese sepse tre anije patrullimi të Gardës Revolucionare të Iranit “u sollën në mënyrë të pasigurt dhe joprofesionale”, raportoi AP.