Pamje dramatike nga fronti mes Ukrainës dhe Rusisë: “Lufta mund të nisë në çdo moment!”

Pamje dramatike nga fronti mes Ukrainës dhe Rusisë: “Lufta mund të nisë në çdo moment!”

I zhytur deri në kyç në llum të zi, Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky lëviz me trupat e tij nëpër llogoret dhe tunelet që formojnë vijat e tesnionuara të frontit në lindje të vendit të tij. Duket më shumë si fillimi i shekullit të 20-të sesa një k0nflikt modern, ndërsa ushtarët të l0dhur e nerv0zë mbajnë p ushkët rreth tij ndërsa arrijnë në tokë të hapur, duke skanuar zonën për lëvizje në tokë pa ushtarë.

Ata i njohin snajperët, të trajnuar me gjasë nga rusë, thonë se zyrtarët ukrainas po kërkojnë një shans për të hapur z jarr. Mbi 20 shokë të tyre janë p ushkatuar tashmë këtë vit. Kjo zonë afër Mariupol-it është një vend i rr ezikshëm për t’u vizituar nga Presidenti i një vendi, por kjo nuk e ndalon Zelensky i cili i dha CNN qasje të paprecendent në udhëtimin e tij në vijat e frontit, ku ai këmbëngul të shkojë. BURIMI LAJMIT