Pamje satelitore / Ushtria ruse po ndërton bazën e madhe ushtarake në Arktik

Pamje satelitore / Ushtria ruse po ndërton bazën e madhe ushtarake në Arktik

Rusia po ndërton një bazë të paparë ushtarake në Arktik dhe po teston a rmët e saj më të reja në rajonin tashmë pa akull, për shkak të ngrohjes globale, në një përpjekje për të siguruar bregdetin e saj verior dhe për të hapur një rrugë kyçe transporti nga Azia në Europë.

Ekspertët e a rmëve dhe zyrtarët perëndimorë kanë shprehur shqetësim të veçantë për ‘super-a rmën’ ruse, silurën Poseidon 2M39, e cila do të jetë pa pilot dhe do të mundësohet nga një reaktor bërtham0r.. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE