Papa Françesku jep mesazhin e fortë gjatë Kremtimit të Pashkëve katolike

Papa Françesku jep mesazhin e fortë gjatë Kremtimit të Pashkëve katolike

Papa Françesku ka dhënë një mesazh të fortë paqeje këtë të diel, duke i kërkuar vendeve që janë të përfshira në k0nflikt të përpiqen të gjejnë zgjidhje. Në ditën e kremtimit të Pashkëve, Papa Françesku u shpreh se 4 prilli është dita botërore për paqen.

“Falenderojmë të gjithë ata që mbështesin. Ata që strehojnë pikërisht ata që janë larguar nga vendet me k0nflikt, kryesisht sirianët. Duke qenë kështu edhe toka e bashkëjetese për të gjithë ata që duken se kanë më pak fat se ne dhe jetojnë mes k0nfliktit..DEKLARATA E TIJ E PLOTE