Pas 18 vjetësh, SHBA merr vendimin e fuqishëm për ushtrinë e saj në Irak

Pas 18 vjetësh, SHBA merr vendimin e fuqishëm për ushtrinë e saj në Irak

Shtetet e Bashkuara po tërheqin trupat e mbetura lutfarake nga Iraku pas 18 vjetësh, sipas një deklarate të përbashkët sot nga qeveritë e të dy vendeve.

SHBA dhe Iraku kanë riafirmuar synimin e tyre të përbashkët për të vazhduar koordinimin dhe bashkëpunimin dypalësh të sigurisë.

Të dy vendet riafirmuan që forcat amerikane ishin në Irak me ftesë të qeverisë irakiane për të mbështetur Forcën e Sigurisë Irakiane (ISF) në lutfën e tyre kundër 1S1S.