Pas 20 vitesh, Amerika merr vendimin e madh – presidenti amerikan jep lajmin e bukur!

Pas 20 vitesh, Amerika merr vendimin e madh – presidenti amerikan jep lajmin e bukur!

Presidenti Joe Biden deklaroi të mërkurën se planifikon t’i japë fund lutfës më të gjatë të SHBA dhe se është “koha që trupat amerikane të kthehen në atdhe” nga Afganistani, edhe pse kritikët paralajmërojnë se paqja nuk është e garantuar pas një pranie 20-vjeçare të trupave amerikane atje.

“Ne shkuam në Afganistan për shkak të një s ulmi të t merrshëm që ndodhi 20 vjet më parë,” tha Presidenti Biden. “Kjo nuk mund të shpjegojë se përse duhet të qëndrojmë atje në vitin 2021,” tha ai në një fjalim nga Shtëpia e Bardhë.