Pentagoni jep alarmin: “Rusia po rrit presionin në Europën Lindore!”

Pentagoni jep alarmin: “Rusia po rrit presionin në Europën Lindore!”

Nga Ellen Mitchell, The Hill – Rusia ka rritur presi0nin në Europën Lindore dhe Arktik, një lëvizje që ka vënë në gatishmëri administratën e Biden.

Në dy javët e fundit, Moska ka ndërmarrë disa veprime për t’i treguar Uashingtonit dhe aleatëve të saj, se Rusia është kudo në ajër dhe në det. Vendi ka vendosur trupa ushtarake në Ukrainën lindore, avionët ushtarake kryejnë misione pranë hapësirës ajrore të Alaskës dhe ka rritur aktivitetin e nëndetëseve në Arktik. ANALIZA E PLOTE