Për çfarë bëhen gati rusët? Putin bën hapin e madh – nis zhvendosjen e anijeve luftarake!

Për çfarë bëhen gati rusët? Putin bën hapin e madh – nis zhvendosjen e anijeve luftarake!

Ministria e Mbrojtjes së Rusisë njoftoi se po lëviz më shumë se 10 anije të marinës së saj nga Kaspiku në Detin e Zi. Kjo manovër përfshin anije zbarkuese dhe anije lutfe artilerie. Qëllimi i këtij transferimi është të marrë pjesë në stërvitje, raporton Reuters.

“Si pjesë e stërvitjeve në kushtet e dimrit, më shumë se 10 anije amfibi dhe a rtilerie dhe anije të tjera nga rrethi ushtarak jugor po kryejnë një kalim ndër-flotash nga Kaspiku në Detin e Zi,” tha ministria sot.