Perëndimi jep alarmin nga lëvizja e fundit e Rusisë, pamjet satelitore zbulojnë planet e Putinit

Perëndimi jep alarmin nga lëvizja e fundit e Rusisë, pamjet satelitore zbulojnë planet e Putinit

Rusia po grumbullon një forcë të paparë ushtarake në Arktik dhe po teston a rmët e saj më të reja në një rajon pa akull për shkak të emergjencës së klimës, në një përpjekje për të siguruar bregdetin e saj verior dhe për të hapur një rrugë kyçe transporti nga Azia në Evropë.

Ky është alarmi që media prestigjioze amerikane, CNN jep me anë të një artikulli që e shoqëron me pamje satelitore momentet e stërvitjes së ushtrisë ruse. Ekspertët e a rmëve dhe zyrtarët perëndimorë, sipas CNN kanë shprehur shqetësim të veçantë për një ‘super-a rmë’ ruse, silurin Poseidon 2M39. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE