Presidenti maqedonas ‘kërcënon’ rajonin: “Do të ketë gjak në Ballkan nëse..”

Presidenti maqedonas ‘kërcënon’ rajonin: “Do të ketë gjak në Ballkan nëse..”

Në një intervistë për Euronews, Stevo Pendarovski, Presidenti i Maqedonisë Veriore, foli për situatën aktuale në Ballkan dhe ri-aktualizimin e çështjes së ndryshimit të kufijve në vendet e ish-Jugosllavisë.

Siç arsyeton Pendarovski, temat e ndryshimit të kufijve në Ballkan janë gjithmonë të rr ezikshme, dhe ky akt sigurisht do të çonte në ngjarje të padëshiruara në këtë pjesë të Evropës, shkruan Euronews.

“Ju nuk mund të ndryshoni kufijtë në Ballkan pa d erdhur gj ak në të njëjtën ditë“, tha Pendarovski.