Protesta të mëdha në Turqi – Erdogan arreston studentët!

Protesta të mëdha në Turqi – Erdogan arreston studentët!

Policia turke arrest0i ditën e enjte dhjetëra studentë që po pr0testonin kundër caktimit të rektorit të një universiteti nga presidenti Recep Tayyip Erdogan.

Pr0testat në Universitetin Bogazici nisën në janar dhe shumë shpejt u përhapën në Stamboll dhe qytete të tjera, duke çuar në arrest1min e rreth 600 personave që ishin përl3shur me policinë.

Pasditen e së enjtes, rreth 100 studentë u mblodhën në zonën Kadikoj të Stambollit, pavarësisht urdhrit të zyrës së guvernatorit që ndalonte çdo formë tubimi. BURIMI LAJMIT