Putin ‘hakmerret’ ndaj Bidenit – Rusia merr vendimin e madh karshi Amerikës!

Putin ‘hakmerret’ ndaj Bidenit – Rusia merr vendimin e madh karshi Amerikës!

Ministri i Jashtëm rus Sergey Lavrov deklaroi se Moska ka vendosur të “h akmerret” ndaj SHBA, duke dëbuar 10 diplomatë amerikanë nga Rusia. Lavrov bëri me dije gjithashtu se Moska do të shtojë tetë zyrtarë amerikanë në listën e saj të s anksioneve dhe do të lëvizë për të kufizuar dhe ndaluar aktivitetet e organizatave joqeveritare të SHBA nga ndërhyrja në politikën e Rusisë.

Këto zhvillime vijnë pas s anksioneve të vendosura nga administrata e Joe Biden ndaj Rusisë, ku dëboi 10 diplomatë dhe ka ngritur akuza për n dërhyrje në zgjedhjet presidenciale të vitit të kaluar. Megjithatë Kremlini po peshon me kujdes përgjigjen e tij në një përballje të tesnionuar me Shtetet e Bashkuara dhe mesa duket Moska ka të ngjarë të përmbahet nga ndërmarrja e aksioneve estreme për të shmangur prov0kimet.