Republika Çeke në alarm, i bën thirrjen e madhe NATO-s dhe SHBA-së që t’i kundërpërgjigjen Rusisë

Republika Çeke në alarm, i bën thirrjen e madhe NATO-s dhe SHBA-së që t’i kundërpërgjigjen Rusisë

Republika Çeke po u bën thirrje aleatëve evropianë dhe të NATO-s të ndërmarrin veprime të përbashkëta si kundërpërgjigje ndaj Rusisë. Kjo vjen pas akuzave se agjentët rusë qëndronin pas një sh përthimi të madh në një depo a rmësh të Çekisë në vitin 2014 dhe se ishin pjesë e një njësie speciale që kreu edhe një at3ntat në Britani.

Tetëmbëdhjetë diplomatët rusë të dëbuar nga Republika Çeke, që mbërritën në Moskë të hënën, ishin identifikuar nga hetuesit çekë si agjentë ushtarakë. Si kundërpëgjigje, Rusia dëboi njëzet diplomatë çekë.BURIMI LAJMIT