Rusia: “Amerika është në listën tonë të vendeve armike!”

Rusia: “Amerika është në listën tonë të vendeve armike!”

Rusia është përpjekur të përpilojë një listë të vendeve armike që kanë ndaluar punësimin e shtetasve rusë në misionet e tyre diplomatike dhe Shtetet e Bashkuara janë në atë listë, tha sot në një intervistë për kanalin televiziv Russia 1, përfaqësuesja e Ministrisë së Punëve të Jashtme, Maria Zakharova.

“Siç e dini, dekreti i djeshëm i presidentit të Rusisë, Vladimir Putin, dhe masa të shumta që plotësojnë ligjet ekzistuese federale u botuan. Shtetet që janë deklaruar armiqësorë refuzojnë të punësojnë qytetarë rusë në misionet e tyre diplomatike dhe konsullore.

Ndërsa e kuptojmë, e gjithë historia filloi me një valë lëvizjesh armiqësore nga Shtetet e Bashkuara dhe unë mund të konfirmoj se Shtetet e Bashkuara janë në listën tonë të shteteve armiqësore”, tha Zakharova.