Rusia del kundër SHBA-ve dhe jep kërcënimin: “Do ta shkatërrojmë Ukrainën!”

Rusia del kundër SHBA-ve dhe jep kërcënimin: “Do ta shkatërrojmë Ukrainën!”

Pas a kuzave të Ukrainës se Rusia ka rritur praninë e trupave të saj në kufirin e përbashkët, ministri i Jashtëm rus, Sergei Lavrov, paralajmëroi se çdo përpjekje për “lutfë të re” në lindje të Ukrainës, do të përfundonte me s hkatërrimin e atij vendi.

Këcrënimi vjen në kohën kur Moska dhe Kievi fajës0jnë njëri-tjetrin për rritje të d hunës në lindje të Ukrainës, ku k0nflikti midis forcave qeveritare dhe separatistëve pro-rusë vazhdon qysh nga viti 2014.

Kievi pretendon se separatistët “po shk elin vazhdimisht amrëpushimin” e rënë dakord në korrik dhe fajës0n Rusinë për rritje të pranisë ushtarake në kufirin e tyre të përbashkët. Kremlini e hedh poshtë këtë akuzë.