Rusia i përgjigjet Amerikës: “E lëvizim ushtrinë tonë sipas dëshirës tonë!”

Rusia i përgjigjet Amerikës: “E lëvizim ushtrinë tonë sipas dëshirës tonë!”

Zëdhënësi i Pallatit Presidencial Rus (Kremlin), Dmitry Peskov tha se Rusia ka marrë masat me qëllim të sigurisë për shkak të rritjes së aktiviteteve ushtarake të NATO-s përgjatë kufirit të vendit.

Peskov iu përgjigj pyetjeve të gazetarëve rreth mobilizimit në rritje të Rusisë në kufirin ukrainas dhe dislokimit ushtarak në Krime.

Ai konfirmoi lëvizjet në fjalë dhe shtoi: “Rusia po lëviz forcat e saj të amratosura brenda territorit të saj sipas dëshirës (gjykimit) së saj. Kjo nuk duhet të shqetësojë askënd dhe kjo nuk përbën këcrënim për askënd”.