Rusia nën ‘ethe’, Amerika i del në krah Ukrainës: “Jemi pranë jush kundër rusëve!”

Rusia nën ‘ethe’, Amerika i del në krah Ukrainës: “Jemi pranë jush kundër rusëve!”

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken ripohoi “angazhimin e vendit të tij për sovranitetin dhe integritetin territorial të Ukrainës” përballë “a gresivitetit” të Rusisë. Zëdhënësi i Ministrisë, Ned Price bëri një deklaratë me shkrim në lidhje me bisedën telefonike të zhvilluar midis Blinken dhe homologut të tij ukrainas Dmitro Kuleba.

“Sekretari Blinken ripohoi angazhimin ndaj sovranitetit dhe integritetit territorial të Ukrainës përballë a gresionit të vazhdueshëm të Rusisë në Donbas dhe Krime”, thuhet në këtë deklaratë. Sipas deklaratës, Blinken shprehu shqetësimin e tij në lidhje me tesnionin në lindje të Ukrainës dhe shprehu ngushëllimet e tij për ushtarët ukrainas që kanë humbur jetën në përl eshjet e fundit.