Rusia paralajmëron BE-në: “Ne do të ju përgjigjemi për çdo veprim armiqësor!”

Rusia paralajmëron BE-në: “Ne do të ju përgjigjemi për çdo veprim armiqësor!”

Rusia do t’i përgjigjet çdo veprimi amriqësor të Bashkimit Evropian dhe kjo përgjigje nuk ka pse të jetë simetrike, tha dje Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov.

“Ne gjithmonë kemi paralajmëruar se jemi të gatshëm të përgjigjemi. Ne do t’i përgjigjemi çdo veprimi amriqësor kundër nesh – jo domosdoshmërisht në një mënyrë simetrike,” tha Lavrov në një intervistë me Tas s.

Ai përmendi se nuk ishte një këcrënim dhe shtoi se përgjigjja e Rusisë ndaj sanksioneve të mundshme do të ishte e ngjashme me atë të aplikuar nga Kina.