Rusia paralajmëron fundin e Ukrainës

Rusia paralajmëron fundin e Ukrainës

Tesnionet mes Rusisë dhe Ukrainës kanë hyrë në fazën më të ashpër të tyre, pas periudhës së aneksimit të Krimesë, ku si pasojë e pë rleshjeve ushtarake h umbën jetën dhjetëra persona.

Pas shtimit të prezencës ushtarake në kufi për disa ditë me radhe dhe tregimit të forcës përmes dislokimit të mjeteve të rënda, Rusia ka lëshuar një paralajmërim të hapur ndaj Ukrainës.

Një zyrtar i lartë i Kremlinit deklaroi se Rusia do të g0dasë pa mëshirë këdo që vendos në rr ezik qytetarët e saj në rajonin e Donbasit, duke shtuar se një gjë e tillë mund të sjellë “fundin” e Ukrainës.