Rusia paralajmëron Turqinë: “Mos i shitni Ukrainës dronët luftarakë!”

Rusia paralajmëron Turqinë: “Mos i shitni Ukrainës dronët luftarakë!”

Ministri rus i Punëve të Jashtme Sergej Lavrov të hënën paralajmëroi Turqinë dhe vendet e tjera kundër prov0kimit të tendencave “militariste” të Ukrainës, njoftoi agjencia ruse e lajmeve Sputnik.

Lavrov i bëri vërejtjet në Kajro, ku mbajti një takim me presidentin e Egjiptit, pasuar nga një konferencë shtypi me homologun e tij egjiptian Sameh Shoukry.

“Të gjitha vendet në lidhje, duke përfshirë Turqinë” duhet të studiojnë deklaratat ushtarake të bëra nga regjimi i Kievit dhe të mos prov0kojnë tendencat e përmendura, tha Lavrov në përgjigje të një pyetje rreth Turqisë që u pikas në zonën e k0nfliktit. BURIMI LAJMIT