Rusia parandalon komplotin për likuidimin e presidentit bjellorus, Lukashenkos

Rusia parandalon komplotin për likuidimin e presidentit bjellorus, Lukashenkos

Ditën e djeshme, Shërbimi Federal i Sigurisë Ruse, (FSB), a rrestoi dy persona me akuza për pregatitjen e v rasjes së presidentit bjellorus, Aleksandër Lukashenko. A rrestimet u kryen bashkërisht më KGB-në bjelloruse (Komiteti për Sigurinë e Shtetit).

Yury Zyankovich dhe Alekxander Feduta, organizuan një takim në Moskë, ku ata përshkruan me detaje planin e grushtit ushtarak, duke sugjeruar “e leminimin f izik”, të Lukashenkos, marrjen e qendrave të radios dhe televizionit, bllokimin e ligjzbatuesëve besnikë të qeverisë aktuale në kryeqytetin Minisk. BURIMI LAJMIT