Rusisë i soset durimi, kërcënon Ukrainën: “Lufta do të ishte fillimi i fundit tuaj!”

Rusisë i soset durimi, kërcënon Ukrainën: “Lufta do të ishte fillimi i fundit tuaj!”

Pasi Ukraina ngriti alarmin për grumbullimin e forcave të amratosura në kufirin me Rusinë, ka ardhur reagimi i Kremlinit. Përmes një zyrtari të lartë të Kremlinit, është paralajmëruar një lutfë për Ukrainën, e cila shihet si fillimi i fundit të tyre.

Dmitry Kozak zyrtari i lartë në Rusi, tha se Rusia pas këcrënimit të Ukrainës, do të jetë i detyruar të mbrojë qytetarët në lindje të Ukrainës që është në kufi me Rusinë. Lutfa është midis forcave qeveritare dhe separatistëve në rajonin lindor të Ukrainës Donbass. Ukraina thotë se separatistët janë duke e shkelur në mënyrë të vazhdueshme amrëpushimin e arritur në korrik të vitit të kaluar dhe po e akuzon Rusinë për grumbullimin e forcave ushtarake afër kufirit, por kjo është mohuar nga Kremlini. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE