Serbia në alarm: “Greqia është nën presion të madh nga Amerika për ta njohur Kosovën!”

Serbia në alarm: “Greqia është nën presion të madh nga Amerika për ta njohur Kosovën!”

Nuk ka dyshim se, pas fitores së Joe Biden në zgjedhjet amerikane, Washingtoni ka bërë p resion në rritje mbi vendet e BE-së që nuk e kanë njohur ende pavarësinë e Kosovës, veçanërisht Greqinë, tha analisti serb, Dragomir Andjelkoviq dhe ish-ministri i Jashtëm jugosllav, Zivadin Jovanoviq.

Siç thekson Andjelkoviq, “ata që përhapin histori në lidhje me faktin se Greqia së shpejti mund të njohë pavarësinë e Kosovës, dhe për vizitën e ministres së Punëve të Jashtme të Kosovës në Athinë, po përpiqen ta dem0ralizojnë Serbinë në atë mënyrë”. DEKLARATA E TIJ E PLOTE