Serbia në alarm: Në kufi të Serbisë po ndërtohet ‘Bondsteeli Shqiptar’

Serbia në alarm: Në kufi të Serbisë po ndërtohet ‘Bondsteeli Shqiptar’

Kujtojmë që ditë më parë është marrë vendim që të ndërtohet baza us htarake në “Kodrën e Cërrnushës”, që do të përdoret nga pjesëtarët e FSK-së. Ndryshe, Kodra e Cërrnushës është e lartë 1010 metra, dhe nga aty shihet si në pëllëmbë të dorës qyteti i Vushtrrisë, qyteti i Mitrovicës, qyteti i Mitrovicës së Veriut, Zveçani si dhe një pjesë e Zubin Potokut.

“Kuptohet që kjo bazë do ti ketë të gjitha kapacitetet për mbr ojtjen terrítoriale të Republikës së Kosovës, por ende nuk dihet sistemi r aketor apo më mirë të themi kundër-ajror i cili do vendoset aty sipas disa informacioneve, për shkak se kjo kodër është parë si pikë strategjike nga FSK dhe e përshtatme për gjdo lloj sistemi, lloji i tyre nuk dihet por besohet që sigurisht do jetë sistem i porositur nga Amerika.”