SHBA-IRAN, jepet paralajmërimi i fuqishëm – ja çfarë do të ndodhë mes tyre!

SHBA-IRAN, jepet paralajmërimi i fuqishëm – ja çfarë do të ndodhë mes tyre!

Përpjekjet për të rikthyer Shtetet e Bashkuara në marrëveshjen e vitit 2015 mbi programin bë rthamor të Iranit marrin të martën një nxitje të re, ndërsa dy vendet fillojnë bisedime jo të drejtpërdrejta. Këto bisedime do të jenë në kuadrin e një takimi në Vjenë mes Teheranit dhe pesë fuqive botërore që janë pjesë e marrëveshjes.

Njoftimi i së premtes se Uashingtoni dhe Teherani do të fillojnë bisedimet jo të drejtpërdrejta përmes ndërmjetësve ishte një nga shenjat e para të përparimit të prekshëm në përpjekjet për t’i kthyer dy vendet tek kushtet e marrëveshjes, e cila vendoste kufizime ndaj Iranit në këmbim të lehtësimit të sa nksioneve. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE