SHBA-ja kërcënon Turqinë: “Mos bleni armatim rus!”

SHBA-ja kërcënon Turqinë: “Mos bleni armatim rus!”

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, paralajmëroi Turqinë dhe të gjithë aleatët e SHBA-së që të përmbahen nga blerja e a rmatimit rus, pasi në të kundërtën mund të përballen me më shumë sanksione amerikane.

Tensionet mes SHBA-së dhe Turqisë janë përshkallëzuar për një sërë çështjesh, duke nisur nga blerja e sistemeve të mbrojtjes r aketore ruse nga ana e Ankarasë, pastaj të drejtat e njeriut dhe njohjen e ge noc idit armen nga ana e presidentit amerikan, Joe Biden.