SHBA: “Jemi të shqetësuar nga lëvizja e ushtrisë ruse në Ukrainë dhe Krime!”

SHBA: “Jemi të shqetësuar nga lëvizja e ushtrisë ruse në Ukrainë dhe Krime!”

Përforcimet e mundshme nga f0rcat ruse në kufirin me Ukrainën, si dhe në Krimenë 0kupuar, janë çështje s hqetësuese për administratën e mbrojtjes së SHBA-së. Sipas Pentagonit, komandanti i Forcave të Amratosura të SHBA-së, Mark Milley, telefonoi homologun e tij rus, Valeri Gerasimov, dje për sqarime të mëtejshme, njofton AFP.

Milley kishte qenë, gjithashtu, në kontakt me udhëheqjen ushtarake ukrainase dje, u bë e ditur nga Ministria e Mbrojtjes. Zëdhënësi i Pentagonit, John Kirby, gjithashtu, konfirmoi se gatishmëria e trupave evropiane të SHBA-së është ngritur në nivelin e një “krize të mundshme të menjëhershme”.