Shikoni se si avioni rus e ndjek avionin ushtarak amerikan mbi Oqeanin Paqësor

Shikoni se si avioni rus e ndjek avionin ushtarak amerikan mbi Oqeanin Paqësor

Një aeroplani rus MIG-31 fluturoi mbi Paqësor në një mision për të kapur avionin ushtarak amerikan të zbulimit RC-135 dhe e detyroi pilotin amerikan të kthente avionin në mënyrë që të mos shkelte hapësirën ajrore ruse dhe kufijtë shtetërorë.

Rrethi Ushtarak Lindor i Ushtrisë Ruse njoftoi se ndjekja e aeroplanit amerikan ishte kryer në përputhje me rregullat ndërkombëtare, dhe media ruse kujton se kohët e fundit aviacioni amerikan ka kryer gjithnjë e më shumë fluturime zbulimi pranë kufijve rusë. VIDEO