Shteti fqinjë me Rusinë i bën gati njësitë speciale të ushtrisë: “Ngrihen në qiell forcat ajrore!”

Shteti fqinjë me Rusinë i bën gati njësitë speciale të ushtrisë: “Ngrihen në qiell forcat ajrore!”

Në fillim të muajit forcat ajrore të Kazakistanit kryen manovra të gjera ushtarake për të testuar gatishmërinë e njësive speciale të ushtrisë.

Objektivi i manovrave Altyn Zhebe (Shigjeta e Artë) ishte verifikimi i gatishmërisë së forcave speciale, përmirësimi i stërvitjes në terren dhe kohës së vënies në lutfim.

Manovrat përfshinin forcat ajrore dhe dislokimin e trupave nga ajri. Operacionet u kryen përgjithësisht natën, kur trupat u lëshuan me parashutë në zonat malore, të monitoruar nga mjetet ajrore pa pilot. VIDEO