Suksesi i dronëve të Turqisë, e shtyn ushtrinë amerikane të ndryshojë taktikat e luftës

Suksesi i dronëve të Turqisë, e shtyn ushtrinë amerikane të ndryshojë taktikat e luftës

Suksesi i Turqisë në zhvillimin e mjeteve ajrore pa pilot (dronëve) “Bayraktar TB2” dhe orientimi i vendeve për të ndryshuar taktikat e lutfës, i ka shtyrë edhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) të bëjnë kërkime të reja në këtë drejtim.

Një artikull i botuar në revistën “Foreign Policy” thotë se dronët kanë neutralizuar sistemet e mbrojtjes kundërajrore dhe forcat e blinduara të Armenisë në Karabakun Malor dhe për këtë arsye vendet e zhvilluara janë detyruar të riorganizojnë taktikat e tyre të lutfës, të cilat kanë mbetur jofunksionale.

Artikulli thekson se ushtria amerikane nuk mund të gëzojë më epërsi të pamohueshme ajrore ndaj rivalëve të tillë si Kina, dhe kombet me të ardhura të ulëta mund të v rasin shumë më tepër ushtarë të armikut me mjete me kosto të ulët siç janë dronët. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE