Tensionohet situata, NATO bëhet gati dhe i jep mesazhin e fortë Rusisë

Tensionohet situata, NATO bëhet gati dhe i jep mesazhin e fortë Rusisë

NATO-ja e a kuzon Rusinë se po acaron tesnionet, duke i cilësuar si “veprim i pajustifikueshëm” planet e Moskës për të kufizuar kalimet përmes Ngushticës së Kerçit në Detin e Zi. Në një deklaratë, zëdhënësja e NATO-s, Oana Lungescu tha se kufizimet duket se janë pjesë e një “tendence më të gjerë për d estabilizim”.

“M1litarizimi në Krime, Detin e Zi dhe Detin Azov që vazhdon nga ana e rusëve, përbën këcrënim të vazhdueshëm për pavarësinë e Ukrainës dhe minon stabilitetin në rajon,” tha zonja Lungescu. “I bëjmë thirrje Rusisë të garantojë qasje të papenguar në portet ukrainase në Detin Azov dhe të lejojë lundrim të lirë”.