Testohet super avioni, për 3 orë mund të jetë në çdo cep të tokës

Testohet super avioni, për 3 orë mund të jetë në çdo cep të tokës

Që kur “Concorde” ndali fluturimet, për pasagjerët nuk ka pasur më avionë supersonikë. Por, kjo gjë duket se do të ndryshojë. Një model i ri avioni, katër herë më i shpejtë se avionët supersonikë, po përgatitet për testim.

Edhe pse është vetëm 21 metra i gjatë, ç’ka e bën relativisht të vogël, ai përbën një hap të madh përpara në historinë e fluturimeve, thotë DW.

Për herë të parë ekziston tani një avion supersonik privat. Deri tani njihej vetëm avioni europian “Concorde” (aktiv deri në vitin 2003), avioni rus Tupolev (aktiv deri në vitin 1999) dhe natyrisht..VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE