Turqia do t’i mbyllë SHBA-së bazën bërthamore të Incirlikut (tokë turke)?

Turqia do t’i mbyllë SHBA-së bazën bërthamore të Incirlikut (tokë turke)?

Baza ajrore e Incirlikut është tokë turke, kujtuan burime të ministrisë së mbrojtjes në Turqi në mesin e debateve mbi njohjen e g eno cidit armen nga ana e presidentit amerikan Joe Biden dhe thirrjeve që Ankaraja të ulë flamurin amerikan nga kompleksi strategjik ushtarak në provincën jugore të Adanas.

Përdorimi i kësaj baze ka qenë pjesë e marrëveshjes për bashkëpunim ekonomik dhe të mbrojtjes, të nënshkruar nga SHBA dhe Turqia 29 marsin e vitit 1980. Kjo bazë zë një vend kyç në agjendën politike të Ankarasë, e cila ka luajtur përherë një rol thelbësor në marrëdhëniet dypalëshe për shkak të pozicionit të saj të favorshëm. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE